Het verhaal van Azra

Hieronder vind je het verhaal van Azra. De persoonsgegevens en het verhaal zijn uit privacy overwegingen aangepast.

Ik ben een alleenstaande vrouw van 32 jaar. Ik heb 2 kinderen, een van 12 en een van 9. De vader van de kinderen kijkt niet naar de kinderen om. Dat heeft hij ook nooit gedaan. Ik ben zwanger geworden toen ik een MBO studie deed. Daar ben ik mee gestopt omdat ik tijdens de zwangerschap te ziek was om te studeren.

Toen mijn zoon geboren was, ben ik weer verder gegaan met school. Ik heb hiervoor geld moeten lenen bij DUO. Mijn zoon moest de dagen dat ik op school was naar de Kinderopvang. Ik kreeg wel kinderopvangtoeslag, maar dat was veel te weinig om de kosten te kunnen betalen. Op een bepaald moment kon ik mijn huur niet meer betalen. Ook de kinderopvang kon ik niet meer betalen. Intussen was ook mijn dochter geboren.

De schulden stapelden zich in die tijd op. Ik wilde namelijk ook het beste voor mijn kinderen, dus kocht heel veel dingen op rekening. Ik vond een baan, maar dat was niet genoeg om mijn DUO en schulden af te betalen. Er werd beslag gelegd op mijn loon. Ik kwam ziek thuis te zitten. Een medewerker van personeelszaken heeft uiteindelijk geadviseerd een bewindvoerder te zoeken. Langzaamaan krabbel ik weer op. Mijn bewindvoerder helpt mij hierbij. Zodra de schulden afgelost zijn, gaan wij werken aan zelfraadzaamheid. Mijn doel is om uiteindelijk alles weer zelf te doen. Achteraf zou ik willen dat ik eerder aan de bel had getrokken. Ik schaamde me voor mijn schulden, maar dat was echt onnodig. Toen ik eenmaal openheid gaf, had iedereen begrip voor mijn situatie en ik krijg veel mentale steun.

Foto: 123RF.com