Wat is beschermingsbewind

Het woord beschermingsbewind is een mooi lang woord als je scrabble speelt. Wat is (beschermings)bewindvoering nu precies en wat heb ik eraan.

Wat is beschermingsbewind

Als je het lastig vindt om met geld om te gaan kun je kijken of bewindvoering wat voor je is. Een bewindvoerder beheert jouw geld en zorgt ervoor dat zaken als huur en energie worden betaald vanuit een beheerrekening. Vanuit een eigen bankrekening kun je zelf dingen kopen, zoals eten en kleding. Ook spaart hij geld voor je (als dat geld er is), zodat je een keer iets extra’s kan doen of op vakantie kunt.

Als je schulden hebt bij bedrijven kan je bewindvoerder je helpen bij het aflossen hiervan. Hij neemt contact met de bedrijven op om hierover goede afspraken te maken.

Doel is om jou te helpen met het beheren van je geld en je ook te leren om hier zelf beter mee om te gaan.

Dus het is helemaal niet raar om bewind aan te vragen

Nee zeker niet! Het kan je een boel rust geven. De bewindvoerder zorgt ervoor dat je vaste lasten betaald worden en dat je je daar niet meer druk over hoeft te maken. Als je schulden hebt, gaat je bewindvoerder met de schuldeisers overleggen over de aflossing. Als je alles dan weer op de rit hebt, kun je daarna weer zelfstandig verder.

Is het wel veilig om een bewindvoerder mijn geld te geven

Ja! Een professionele bewindvoerder, zoals wij, is open over alles wat we met je geld doen. Je kunt altijd kijken hoe je rekeningen ervoor staan. Ook moet de bewindvoerder ieder jaar aan de rechtbank laten zien dat hij goed met jouw geld is omgegaan. Dus het is heel veilig.

Wat is het verschil met budgetcoaching of budgetbeheer?

Budgetcoaching of budgetbeheer hebben dezelfde bedoelingen als beschermingsbewind. Ze willen allemaal dat jij rust krijgt in je financiën en dat je op termijn weer zelfstandig verder kunt. Het grote verschil is, dat beschermingsbewind door een rechter wordt uitgesproken. Budgetcoaching en budgetbeheer zijn vaak vrijblijvender en hebben ook richting eventuele schuldeisers geen rechten. Als je onder bewind staat, dan is dit strenger voor jezelf, maar ook de mogelijkheden om je te helpen zijn groter.

Ik wil hier meer over weten

Als je meer wil weten over wat een bewindvoerder voor je kan doen of als je wilt weten of beschermingsbewind iets voor je is, neem dan contact met ons op. Je kunt ons mailen via [email protected] of bellen op 036 – 300 09 32. Eén van onze bewindvoerders neemt dan snel contact met je op.