Uit de krant: boete stapelen voorbij

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) moet vanaf volgend jaar stoppen met het verhogen van niet-betaalde verkeersboetes voor mensen met schulden

Dat zegt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken in De Telegraaf. Het ministerie van Justitie en Veiligheid komt volgend jaarmet wetgeving waarmee invordering en verhoging van boetes – het zogenoemde stapelen – tijdelijk gestaakt kunnen worden.

De regeling past in het beleid van het kabinet om schuldproblemen te verminderen. De maatregel moet voorkomen dat schulden van mensen oplopen, omdat zij die niet kunnen betalen.

Per 1 mei van dit jaar kwam het kabinet al met een regeling waarmee alle justitiële boetes vanaf 75 euro gespreid kunnen worden betaald als de betrokkene niet in staat is de boete in één keer te betalen. Sinds begin dit jaar gold dit al voor boetes na verkeersovertredingen. 

De verlaging van de grens van 225 naar 75 euro geldt voor alle boetes en strafbeschikkingen die worden geïnd in opdracht van het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Bron: rtlnieuws.nl