Gratis tandarts voor klanten Voedselbank Almere

De Mondzorgkaravaan komt op bezoek tijdens de Almeerse week tegen armoede. Klanten van de Voedselbank Almere krijgen op dinsdag 12 oktober 2021 een gratis mondzorgbehandeling. Het gaat om mensen met gebitsproblemen voor wie een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist te duur is. In de mobiele tandartspraktijk van Dokters van de Wereld krijgen zij een noodbehandeling en poetsvoorlichting.

De Mondzorgkaravaan staat die dinsdag van 9.00 uur tot 17.00 uur aan de Landdroststraat 78 in Almere, aan de achterzijde van het stadhuis. Om 12.00 uur is er een feestelijk moment waarbij er een intentieverklaring wordt ondertekend door de tandartsen, de Voedselbank en Dokters van de Wereld. Hiermee committeren de tandartsen zich om gratis basale mondzorg te blijven bieden aan kwetsbare mensen in Almere. Wethouder Froukje de Jonge: “Dit is een waardevol initiatief. Een gezond gebit is voor lichaam en geest van belang en lang niet iedereen kan het noodzakelijke onderhoud betalen. Heel mooi om te zien dat Almeerse tandartsen en mondhygiënisten belangeloos de handen ineen slaan om deze mensen ook na vandaag verder te helpen.”

Meer informatie: https://www.almere.nl/over-almere/actueel/nieuwsitem/gratis-tandartsbehandelingen-voor-klanten-voedselbank-almere