Gemeentepolis iets voor jou?

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Deze zorgverzekering wordt aangeboden door jouw gemeente op Gezondverzekerd.nl. In Nederland bieden 330 gemeenten een Gemeentepolis aan. Niet iedereen komt in aanmerking voor een gemeentepolis en het is niet altijd goedkoper, maar je kunt altijd even kijken toch?

Hoeveel kost een Gemeentepolis?
De Gemeentepolis is voordeliger dan een “normale” zorgverzekering. De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De aanvullende verzekering is vaak uitgebreid met extra vergoedingen. Vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie, en medicijnen.

De Gemeentepolis is voordeliger omdat gemeenten meebetalen aan deze zorgverzekering. Ook geven de zorgverzekeraars zelf meestal korting.

Omdat je bij een Gemeentepolis meer vergoedingen krijgt en meestal geen eigen risico hoeft te betalen, wordt jouw zorgverzekering voordelig. Elke gemeente biedt andere zorgpakketten van de Gemeentepolis aan.

De Gemeentepolis is voor mensen met een laag inkomen. Ook is de Gemeentepolis voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Op voor wie is de Gemeentepolis lees je hier meer over en of jij een Gemeentepolis kan aanvragen.