Bij Bandolino Bewind houden we ook van lekker eten. Maar…. te veel betalen als het niet nodig is, doen ook wij niet. Daarom zo af en toe lekkere en goedkope recepten op deze pagina. Dit keer oerhollandse boerenkool.
Isabella’s boerenkool
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: snufje zout, 2 eetl. mosterd
Tip 1: een snufje is de hoeveelheid die je tussen duim en wijsvinger kunt houden
Tip 2: een scheutje melk is circa 30 ml
Tip 3: een pot (250 gr) mosterd van AH Basic kost circa € 0,33. 2 eetlepels daaruit komt overeen met 10 gram. Nog 50 eetlepels te gaan, dus!
Tip 4: een doos (200 gr) maizena kost circa € 0,49. 2 eetlepels maizena is circa 20 gram. Nog 20 eetlepels te gaan, dus!
Tip 5: gebruik deze handige website om hoeveelheden te berekenen:
Ingrediënten en kosten:
750 gram (vastkokende) aardappelen € 0,75
600 gram (1,5 pakje) boerenkool uit het vriesvak € 0,90
1/2e zak spekjes € 0,80
een scheutje (langhoudbare) melk € 0,02
2 eetlepels mosterd € 0,01
2 eetlepels maizena € 0,05
Totaal: € 2,53
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van circa een halve centimeter. Breng een pan met water aan de kook. Zet de hittebron op een middenstand zodra het water kookt. Voeg de aardappelschijfjes toe. Doe de deksel op de pan en laat nog circa 7-9 minuten koken. Prik vlak voordat de kooktijd verstrijkt eens in een schijfje om te controleren of ze al gaar zijn. Giet de schijfjes af. Bak de spekjes zonder vet in een koekenpan. Zodra ze bruin zijn, haal ze eruit. Voeg de aardappelschijfjes en een snufje zout toe en bak goudbruin. In de tussentijd, kook de boerenkool in een scheutje melk. Voeg de mosterd toe. Zodra de melk kookt, voeg de maizena toe en bind het mengsel.
Doe het geheel in een ruime ovenschaal en laat circa 30-35 minuten bakken in de oven op circa 200 graden.
Bron: https://www.bijstandsgerechten.nl/isabellas-boerenkool/