Lelystad sluit aan bij geldfit

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen, ook in Lelystad. Daarom werkt gemeente Lelystad samen met de Nederlandse Schuldhulproute. Inwoners kunnen vanaf vandaag online testen hoe hun geldsituatie is.

Na het invullen van de test kunnen zij zien of zij financieel gezond zijn of niet. Als er hulp nodig is, dan is meteen te zien welke hulp er beschikbaar is in Lelystad. Kijk voor meer informatie of de test op: www.geldfit.nl .

Hoe werkt het?

Door korte vragen krijgt men te zien hoe de financiële situatie is. De uitslag van de test geeft een persoonlijk advies. Ook krijgen deelnemers een overzicht van hulp die er is in Lelystad. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligersorganisaties of schuldhulpverlening. Mensen die liever bellen voor hulp kunnen dat doen op nummer 0800-8115. Een medewerker helpt ze verder en geeft aan welke hulp, waar in Lelystad beschikbaar is.

Voorkomen is beter dan genezen

Wethouder David de Vreede: “De ervaring leert dat inwoners pas op een laat moment aan de bel trekken bij geldproblemen. Soms zijn er al hoge schulden opgebouwd. Om dit te voorkomen vind ik het belangrijk dat inwoners op tijd worden geholpen, dus voordat er geldproblemen zijn ontstaan. Geldfit is een aanvulling op de bestaande mogelijkheden om inwoners met geldstress op tijd te helpen. Ons doel is om geldstress en schulden te voorkomen.”

Bron: https://www.lelystad.nl/4/Lelystad/Nieuws/Juni/Lelystad-sluit-aan-bij-Geldfit.html