Je staat er niet alleen voor

Steeds meer huishoudens komen financieel in de knel door de hoge inflatie en de fors gestegen energierekening. Ondanks de uitgebreide koopkracht maatregelen van de overheid is er de vrees dat het aantal huishoudens met schulden flink zal toenemen de komende periode.

Als je maar een kleine buffer hebt, is een betaalachterstand snel opgelopen en kan het van kwaad tot erger gaan. Er vroeg bij zijn en voorkomen dat de problemen boven je hoofd groeien, is dan het allerbelangrijkste wat er is. Dat is moeilijk, want financiële zorgen houden we liever voor onszelf. Ook maakt de stress die gepaard gaat met geldzorgen hulp vragen lastig.

‘Juist daarom moeten we er alles aan doen om te voorkomen dat mensen hun geldzorgen voor zich houden en dat de problemen zich opstapelen.’ aldus minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. ‘En moeten we nog veel beter vertellen welke hulp en ondersteuning er is. Want veel mensen kennen de weg niet naar de schuldhulp van de gemeente, een budgetcoach of een schuldhulpmaatje. Of weten niet dat het mogelijk is om een betalingsregeling te treffen. Ook gebruikt niet iedereen de inkomensregelingen die er zijn. Ik wil dat echt verbeteren, de hulp dichterbij brengen. De campagne die we vandaag starten, helpt om de drempel te verlagen. Daarmee zeggen we: je staat er niet alleen voor.’

De campagne ‘Je staat er niet alleen voor’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start vandaag. Zit je zelf ook in de financiële problemen? Bel 1 van onze beschermingsbewindvoerders. Zij kunnen je adviseren en/of de goede kant sturen. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe beter het is. En onze bewindvoerders zullen je echt niet proberen over te halen om onder bewind te gaan. Onder bewindstelling is een zware maatregel, die niet voor iedereen nodig is. Wij kennen wel de wegen om snel hulp bij schulden en financiele problemen te krijgen.

Bron: Rijksoverheid