Gratis menstruatieproducten via MUP’s

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis soms geen geld voor menstruatieproducten. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties.

Ze willen vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden. Daarom worden verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aangeboden. Ook zijn er menstuatiecups beschikbaar.

“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, aldus woordvoerder Irene Verspeek van het Armoedefonds. 

Het Armoedefonds stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar via MUP’s (menstruatieproducten uitgiftepunten). Met alle MUP’s worden nu zo’n 70.000 meisjes/vrouwen in Nederland voorzien.

In Zeewolde is ”De Basisz” een MUP. In Almere zijn alle buurthuizen van welzijnsorganisatie De Schoor MUP. Wil je weten waar een MUP is bij jou in de buurt? Kijk dan op deze kaart.

Stop menstruatiearmoede in Nederland! Om duizenden meisjes en vrouwen te helpen is geld nodig. Voor 5 euro kunnen wij al 5 pakjes maandverband kopen. 

Producten doneren?
Dat kan! Ben je een inzamelingsactie gestart of heb je zelf nog wat producten staan die je niet meer gebruikt? Is het doosje stuk maar zijn de maandverbandjes en de tampons nog netjes dicht verpakt? Je mag de producten sturen naar: 
Stichting Armoedefonds
Antwoordnummer 10075
5240 VB Rosmalen 

Bron: Armoedefonds https://steun.armoedefonds.nl/project/menstruatie-armoede-2022

foto: www.freepik.com

Strijd tegen #menstruatiearmoede #menstruatie-armoede